[update, 9 iulie, ora 17:44] Mai multe persoane m-au întrebat de ce nu prezint deodată public informația referitor la persoanele care au ordonat blocarea accesului la Internet la 7 aprilie. Explic: dacă Procuratura Generală își dorește pe bune să facă lumină, va contacta martorii și va utiliza aceste mărturii ca material probator. Daca spun acum nume, înainte de implicarea PG, martorii ar putea sa fie influentați de cei care dădeau ordinul de blocare a accesului la Internet. Dar vă asigur că voi prezenta și public tot ce știu. Amintesc că am scris despre acest subiect și acum un an.
În ultima perioadă asistăm la o relativă activizare a Procuraturii Generale a R. Moldova pe dosarul 7 aprilie. A fost reținut bloggerul rus Baghirov. A fost interogat un alt blogger moldovean Frumich, popular pe livejournal.com. Au fost percheziționați si alți câțiva tineri naționaliști din anturajul lui Dragoș Galbur. Dar oare Procuratura este pe calea corectă? Nu știu. Așteptăm ca procurorii să prezinte publicului acuzațiile oficiale.
Știu însă că o componentă a dosarului 7 aprilie poate fi ușor documentată, probată, iar persoanele vinovate să fie trimise pe banca acuzaților în instanța de judecată. E vorba de blocarea accesului la Internet în perioada 7-9 aprilie 2009. Aici, însă, Procuratura nu se grăbește.
De ce?
Mă abțin de la acuzații. În schimb, anunț public Procuratura Generală că am documentat subiectul și cunosc modul în care a fost blocat accesul la Internet în perioada 7-9 aprilie 2009, cine sunt persoanele vinovate și că există martori.
Am încercat de câteva ori să ofer această informație Procuraturii Generale, dar fără succes. Dacă voi fi chemat săptămâna viitoare la Procuratură să o prezint în calitatea mea de om de afaceri ce am avut de suferit în urma blocării accesului la Internet la 7 aprilie, o voi face potrivit legii.
Dacă nu voi fi