„Sfârşitul îmbogăţiţilor ilegali ai tranziţiei e aproape” (Evenimentul Zilei). „Bac-ul Funeriu merge mai departe” (Jurnalul Naţional). „Cine scoate primul din buzunar 610 mil. euro poate lua 9,8% din Petrom” (Ziarul Financiar).
„Toamna se numără miniştrii?” România Liberă observă că premierul Emil Boc nu se grăbeşte cu remanierea miniştrilor restanţieri la absorbţia fondurilor europene, părând mai probabil ca o decizie să fie amânată până la sfârşitul verii. Mai importante sunt, pe agenda guvernamentală, reorganizarea deconcentratelor şi găsirea unui şef pentru ministerul care să se ocupe de proiectele finanţate din banii UE.
„Sfârşitul îmbogăţiţilor ilegali ai tranziţiei e aproape”. Dacă legea trece de parlament, la bugetul statului vor reveni sute de milioane de euro. Forma propusă de Executiv prevede că, în cazul proxeneţilor şi al traficanţilor, inclusiv al celor condamnaţi pentru fapte de corupţie sau pentru infracţiuni economice, judecătorul poate dispune confiscarea întregii averi a celui în cauză, scrie Evenimentul Zilei. Dacă va fi votată de Parlament, legea confiscării averilor acumulate ilegal va fi aplicată exclusiv infractorilor condamnaţi definitiv.
Mircea Cărtărescu propune din paginile Evenimentului Zilei “Un moment de reculegere”. Pentru învăţământ şi pentru toată viaţa naţională. 44 la sută promovare la bac mi se pare corect pentru România spune Mircea Cărtărescu, profesor de 31 de ani. „Suntem ultimii din Europa la toate capitolele pozitive şi primii la corupţie, boli şi poluare. Politica e la pământ, economia e la pământ, presa e la pământ, cum ar putea fi învăţământul performant?”
Jurnalul Naţional titrează ca „Bac-ul Funeriu merge mai departe”. Deşi în mandatul lui s-au obţinut cele mai slabe rezultate la Bacalaureat din ultimii 20 de ani, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că nu-şi va da demisia pentr