Din lotul de 69 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA, opt au cerut amânarea procesului, pentru angajarea unui avocat. Este vorba despre cinci poliţişti şi trei lucrători vamali.
GALERIE FOTO DE LA DESCINDERILE DIN VAMA MORAVIŢA DIN TIMIŞ
Ion Alin Catramac, fost şef al Postului de Poliţie Moraviţa, alături de patru poliţişti de frontieră şi trei vameşi au cerut judecătorului de la Curtea de Apel Timişoara să amâne procesul pentru a putea să îşi angajeze un avocat. „Nu am avut bani să îmi iau avocat", ne-a declarat poliţistul de frontieră Constantin Moaleş. Dacă situaţia financiară a celor opt nu se va schimba până în 28 septembrie, poliţiştii şi lucrătorii vamali vor beneficia de avocat din oficiu.
Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu
Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno
Procurorii care au instrumentat dosarul „Şpagă la Moraviţa" au stabilit că, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, vameşii şi poliţiştii făceau parte dintr-un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi de contrabandă pentru a obţine bani din traficul cu ţigări aduse de la sârbi.
Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"
Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului
În grup au fost cooptaţi lucrători vamali şi poliţişti de frontieră de la Moraviţa şi Foeni care efectuau serviciul în aceeaşi tură şi din componenţa echipajelor mobile ale vămii şi Poliţiei de Frontieră, poliţişti din Sectorul Deta, din echipajele poliţiei rutiere şi din posturile comunale de pe traseul P.T.F. Moraviţa şi Timişoara, cât şi persoane implicate în traficul cu ţigări. Funcţionarii publici şi ceilalţi membri