O sută de bucureşteni din sectorul 4 au aruncat, în trei săptămâni, peste 3,2 tone de echipamente electrice şi electrocasnice vechi. Acţiunea de colectare a DEEE continuă până în luna septembrie. Echipamentele voluminoase pot fi preluate gratuit de la domiciliul dumneavoastră.
În primele trei săptămâni ale proiectului demarat la 18 iunie au fost colectate 3.250 kilograme de deşeuri electrice şi electrocasnice. Bucureştenii s-au descotorosit de maşinile de spălat, frigiderele sau televizoarele vechi.
"În categoria DEEE intră orice echipament care se bagă în priză sau funcţionează pe baterii. În fiecare zi de sâmbătă, în zona în care se face colectarea, există două puncte fixe de colectare, precum şi echipaje mobile ce vor parcurge rute stabilite", au declarat reprezentanţii Asociaţiei Române pentrui Reciclare.
Bucureştenii care nu pot aduce echipamentele la centrele de colectare pot face comandă la numărul 0744.33.99.36 şi o echipă RoRec va asigura gratis transportul.
Zone de acţiune
Proiectul-pilot se desfăşoară până în luna septembrie a acestui an. Sectorul 4 a fost împărţit în 12 zone, deservite de echipele de colectare conform unui program anunţat săptămânal în zona în care are loc acţiunea.
În acest week- end zona de acţiune a echipajelor mobile va fi cuprinsă între Şoseaua Berceni - Cercetătorilor - str. Sergent Iriceanu Ioan, iar punctele fixe de colectare vor fi la Piaţa Sudului (parcarea din faţa Complexului agroalimentar) şi la Piaţa Apărătorii Patriei.
Zece dintre persoanele care au aruncat echipamentele vechi vor fi recompensate, la 14 iulie, cu seturi de premii electrice şi electrocasnice (maşină de spălat sau fier de călcat).
De ce trebuie să colectăm selectiv
Prin colectarea selectivă sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice - precum metale grele sau gaze periculoase - din ace