Agenţii de circulaţie judecaţi pentru luare de mită cer să răspundă în faţa legii oriunde, numai nu la Tribunalul Caraş-Severin. Magistraţii cărăşeni le-au prelungit mandatele de arestare cu 60 de zile celor doi oameni ai legii trimişi după gratii la finele lunii mai.
Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea stau de mai bine de o lună în arest după ce au fost prinşi în flagrant cu câte o şpagă de 50 de euro. Magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin, dar şi cei de la Curtea de Apel Timişoara, i-au taxat de fiecare dată pentru atitudinea lor nesinceră şi le-au refuzat, liberarea condiţionată. Mai mult decât atât, le-au menţinut măsura arestului preventiv pentru încă 60 de zile. Cei doi poliţişti au interpretat această decizie ca pe o antepronunţare a instanţei de fond, în sensul că deja îi consideră vinovaţi. Cârstea, care este incriminat de probele din dosar mult mai puţin decât colegul său Musteaţă, acesta fiind cel care a discutat cu denunţătorul şi a primit banii cu sprijinul unui intermediar, este convins că judecătorii cărăşeni îl vor trimite în puşcărie.
„Am discutat cu clientul meu, Ionuţ Cârstea, în sensul de a face cerere de strămutare a procesului, pe care am şi înaintat-o Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a scris prea mult în presă despre acest dosar, este foarte mediatizat. Observăm că, fiind poliţişti, există interese de a nu fi puşi în libertate. Mai mult decât atât, am observat că, la Tribunalul Caraş-Severin, se prefigurează o mare eroare judiciară, pe care eu şi clientul meu vrem să o prevenim. Mă refer la faptul că se prefigurează condamnarea acestuia”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.
În faţa denunţătorului
Cârstea continuă să-şi susţină nevinovăţia. „În opinia mea, din probele existente la dosar, rezultă cu certitudine nevinovăţia clientului meu. Clientul meu este nevinovat şi soluţia corectă ar fi cea de achitare.