Bărbaţii care vor să primească zece zile de concediu plătit, după ce soţiile lor nasc, pot beneficia de acest lucru dacă deţin un atestat că au absolvit cursuri de "Şcoală a mamei", cursuri gratuite care se organizează în maternitatea din Ploieşti şi în alte maternităţi din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Bărbaţii care participă la cursurile de "Şcoală a mamei", organizate în regim gratuit în maternitatea din Ploieşti şi în mai multe spitale din ţară, pot beneficia de zece zile de concediu plătit, potrivit legii, după ce soţiile lor nasc, a declarat, joi, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, medicul Călin Boeru, la lansarea programului de cursuri de "Şcoală a mamei".
Programul, care este destinat educaţiei pentru viitorii părinţi, este gratuit şi îi învaţă pe aceştia despre sarcină, travaliu, naştere, recoltare de celule stem, alăptare şi îngrijirea bebeluşilor. Cursurile durează patru săptămâni şi sunt ţinute de către moaşte profesioniste, care au absolvit studii superioare în acest sens.
Bărbaţii care participă alături de soţiile lor însărcinate la aceste cursuri primesc, la final, un atestat în baza căruia pot beneficia de zece zile de concediu plătit după ce devin taţi.
Programul "Şcoală a mamei" a început la Ploieşti în urmă cu două luni, două serii au absolvit deja cursul, însă acesta a fost lansat oficial joi.
În primele două serii, 22 de bărbaţi din Prahova au obţinut atestat de cursant.
Managerul Călin Boeru a afirmat că cei mai mulţi dintre bărbaţii interesaţi de astfel de cursuri au studii superioare, trăiesc în mediul urban şi au un venit mediu.
Întrebat câte maternităţi la nivel naţional organizează astfel de cursuri, medicul Călin Boeru a răspuns că, din informaţiile pe care le are, "sunt cel mult patru în Bucureşti şi alte câteva în restul ţării". Bărbaţii care vor să primească zece