La Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Hasdeu”, din Buzău, un absolvent care iniţial a fost notat cu 6.70 la română a obţinut, după recorectare, nota 9.40.
Un alt elev al aceluiaşi colegiu a contestat o notă de 6.35 tot la română, primind, după recorectarea lucrării 8.80, diferenţele în cele două cazuri fiind foarte mari şi ridicând semne de întrebare asupra modului în care a fost făcută corectarea lucrărilor. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mariana Davidescu, susţine că în astfel de situaţii procedura este clară însă precizări vor veni după ce situaţia va fi adusă la cunoştinţa instituţiei. Cel mai probabil, în cazul acestor teze cu diferenţe foarte mari se va cere o reexaminare din partea unei alte comisii de cadre didactice.
Potrivit ISJ Buzău, procentul de promovabilitate la Buzău în urma recorectării celor 1.570 de contestaţii depuse la bacalaureat a crescut cu peste un punct, de la 53.20, procent iniţial, la 54.28 la sută în prezent. Din primele informaţii furnizate de inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău, profersorul Mariana Davidescu, în urma recorectării tezelor de la bacalureat rata de promovabilitate a crescut la 54.28.
Conform sursei citate, în acest moment, în judeţul Buzău se face o analiză a notelor obţinute după recorectare pe materii, o concluzie urmând să fie trasă vineri după-amiază.
La Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Hasdeu”, din Buzău, un absolvent care iniţial a fost notat cu 6.70 la română a obţinut, după recorectare, nota 9.40.
Un alt elev al aceluiaşi colegiu a contestat o notă de 6.35 tot la română, primind, după recorectarea lucrării 8.80, diferenţele în cele două cazuri fiind foarte mari şi ridicând semne de întrebare asupra modului în care a fost făcută corectarea lucrărilor. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mariana Davidescu, sus