Niciun elev al Grupului Şcolar Auto din Târgovişte nu a promovat examenul de Bacalaureat. Toţi cei 124 de liceeni au obţinut o medie mai mică de şase. Nici în urma contestaţiilor situaţia nu s-a schimbat.
Situaţia s-a înrăutăţit de la an la an la Grupul Şcolar Auto din Târgovişte. În 2009, din 93 de candidaţi, 43 au fost respinşi, iar în 2010, din 86 de elevi înscrişi au fost respinşi 74.
Dirctoarea unităţii şcolare, Georgeta Ştefan, a declarat pentru „Adevărul”că este premieră nedorită pentru ei şi că de vină ar fi sistemul după care este alcătuit examenul de Bacalaureat. Mai exact, un elev care alege un profil tehnic la un Grup Şcolar, nu trebuie să fie privat de dreptul de a da examen la disciplina la care s-a pregătit.
„Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să îi pregătim pe aceşti copii pentru că trebuie să ne ocupăm de toate problemele lor: educative şi sociale. Pregătirea cu aceşti elevi a fost susţinută anul acesta şi au ieşit binişor cu toţii la simulări. Cadrele didactice au terminat materia de clasa a XII-a mult mai devreme pentru a începe insisten pregătirea la Bacalalaureat. Pentru noi este un eşec. Ar trebui să se dea BAC-ul diferenţiat, pe grupuri şcolare sau licee. Să se dea la română, matematică dar şi la un profil tehnic, pentru că d-asta vin copiii de la Grup Şcolar, pentru o calificare”, a declarat Georgeta Ştefan.
Aceasta mai spune că BAC-ul nu îi ajută cu nimic pe elevii care vor să deprindă tainele unei meserii. „Eu cred că Grupul Şcolar pe care îl conduc este cu totul aparte, este tehnologic. Nu am vocaţional ca să îmi crească media la BAC. Nu s-a luat în calcul acest lucru. Noi am făcut un progres cu aceşti copii, pe rută progresivă. La rută progresivă, elevii au mai multe calificări. Cu ce te te ajută BAC-ul în acest sens? Nu îţi foloseşte la nimic BAC-ul”, adaugă directoarea.
Contrar aşteptărilor, Gr