* promovabilitatea a crescut la 56.34% * la biologie au picat după contestaţii nouă candidaţi, iar la istorie trei
După contestaţii doar nouă elevi au mai reuşit să promoveze examenul de bacalaureat dintre cei peste 700 care au făcut contestaţie, ridicând promovabilitatea cu 0.33%.
Celor mai mulţi notele nu li s-au modificat, însă au fost şi surprize neplăcute, pentru că numărul de elevi cu note sub cinci a crescut de la 900 la 914, adică au fost 14 situaţii în care notele au scăzut de la cinci sub această notă. Au fost şi candidaţi care nu au picat după contestaţii, dar le-a scăzut media. Acest fenomen ar putea explica faptul că numărul de note între şase şi şapte a crescut de la 423 la 430. Numărul de medii între şapte şi nouă a scăzut după contestaţii, dar a crescut puţin numărul de medii între nouă şi zece.
Analiza promovabilităţilor pe discipline aduce iar surprize. Sunt mai multe discipline unde numărul de picaţi a crescut după contestaţii, semn că notele în tezele respective au scăzut. Asemenea situaţii au fost la istorie, unde trei candidaţi au picat această probă după contestaţii. Alţi nouă candidaţi au obţinut note mai mici după contestaţii şi au picat proba la biologie, disciplină la care s-au recorectat 104 lucrări. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la economie şi la fizică, unde câte un candidat a luat notă sub cinci după contestaţii. Acest lucru nu înseamnă că au picat examenul, pentru că ei doar au trecut de la peste cinci la sub cinci, iar media oricum era sub şase.
La matematică, în schimb, au trecut patru candidaţi după ce 249 au făcut contestaţii, iar la chimie a trecut un singur candidat după contestaţii.
Au fost şi discipline unde promovabilitatea nu s-a schimbat după recorectarea lucrărilor: Limba română, unde s-au făcut 231 de contestaţii, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Psiholo