Foarte multe persoane după vârsta de 30 de ani au dureri de spate. Cu cât trece timpul, durerile devin din ce în ce mai violente, iar, până la urmă, se ajunge la cuţit din cauza celebrei hernii de disc.
Alergarea pe distanţe lungi e un cuţit cu două tăişuri în ce priveşte sănătatea coloanei vertrebale. Depinde foarte mult de momentul în care te apuci de antrenamente. Dacă începi după ce ai avut probleme mari cu spatele, alergările lungi s-ar putea să-ţi dăuneze. Cel mai bine pentru o persoană care a avut dureri de spate e să crească intensitatea treptat, iar înainte de a începe programul de antrenament e foarte important să consulte un medic.
De fapt, dacă ai inspiraţia să te apuci la timp de sport şi să nu mai renunţi niciodată (înainte de 30 de ani sau măcar înainte de a avea probleme cu coloana) vei evita pentru totdeauna bisturiul.
Problema e că nu am fost proiectaţi pentru a sta pe scaun, iar odată cu evoluţia tehnologiilor, cea mai mare parte din zi ne-o petrecem pe scaun, pe canapea sau în fotoliu.
Structura noastră e făcută pentru statul în picioare sau culcat. Aşa că dacă vii de la serviciu e mai sănătos să te întinzi în pat decât să zaci în fotoliu. Spatele nostru cedează, în principal, din cauza sedentarismului.
Durerile de coloană sunt primele semnale că trebuie să începem să facem mişcare. Aşa că în loc să daţi cu tot felul de unguente şi să încercaţi tot felul de tratamente mai bine vă pregătiţi tenişii pentru alergat.
Peste 80% din problemele de sănătate cu care ne confruntăm în lumea modernă sunt provocate de sedentarism şi alimentaţie.
P.S. : Următorul text pe Mysport îl voi publica vineri, 22 iulie.
Foarte multe persoane după vârsta de 30 de ani au dureri de spate. Cu cât trece timpul, durerile devin din ce în ce mai violente, iar, până la urmă, se ajunge la cuţit din cauza celebrei hernii de dis