Este poate cel mai irezistibil desert, căci imediat ce-i simţi aroma şi textura atât de delicată ştii că urmează câteva clipe de fericire gumandă.
Fericirea poate avea mai multe chipuri, uneori luându-ne cu totul prin surprindere, nici diafana ciocolată nu mai este astăzi chiar aşa cum o ştiam. Un desert versatil, care capătă contur în funcţie de dorinţele fiecăruia.
Aşa se face că astăzi puteţi gusta ciocolată în care veţi descoperi aromele petalelor de flori, a condimentelor exotice sau chiar a unei bucăţi de şuncă foarte bine afumată. Lăsaţi prejudecăţile deoparte şi încercaţi să descoperiţi ce tip de ciocolată vă poate face fericit.
O companie americană propune patru sortimente de ciocolată florală, o invitaţie către o dimineaţă perfectă: Siam (ciocolată albă, fină în care s-au strecurat petale de gălbenele, ceai de iasomie, lemongrass şi nucă de cocos), Mirabelle (ciocolată neagră, apă de flori de portocal, petale de condurul doamnei şi prune), Rose Vert (ciocolată neagră, petale şi apă de trandafiri, tarhon) şi Platanos Y Orchidus (vanilie, ciocolată cu lapte, petale de orhidee, banane caramelizate şi rom). Ciocolata cu şuncă împacă două dintre preferinţele bărbaţilor: ciocolată neagră şi bucăţele de şuncă afumată presărată cu sare. Un gust dulce-afumat, cel puţin neobişnuit.
La fel cum excentrice ar putea fi şi rulourile de sushi, servite obligatoriu la desert. În loc de orez, peşte, legume sau sosuri acrişoare, condimentate, veţi simţi gustul ciocolatei cu lapte sau neagră, a caramelului, migdalelor, nucilor, lămâiei, ceaiului verde, mentei sau a lichiorului de portocale. Atunci când în ciocolată se regăsesc condimentele exotice, nu ai cum să fii indiferent, căci fiecare sortiment în parte poate fi o frântură de fericire deghizată. Trufe de ciocolată neagră, rostogolite prin susan negru şi alb prăjit, bomboane de ciocolată neagră c