Insuccesul înregistrat la examenul de bacalaureat i-a determinat pe mulţi liceeni să recurgă la gesturi disperate. Din păcate, numărul celor care nu au promovat examenul şi s-au gândit la sinucidere ca fiind o modalitate de a reacţiona în faţa eşecului, a ajuns la şase.
Potrivit psihologului Tudorel Butoi, sinuciderea este motivată de insucces, ia "eşecul la Bacalaureat e o traumă puternică pentru orice elev care încă nu a trecut prin traume puternice şi nu face diferenţa între un eşec şi o catastrofă".
Primul caz tragic, în care o elevă nu a mai făcut faţă presiunii Bacalaureatului, a fost înregistrat la Hunedoara. În ziua în care ar fi trebuit să susţină proba scrisă la limba română, adolescenta de 19 ani s-a aruncat de la etajul cinci al blocului în care locuia.
Citiţi mai multe despre acest caz: O elevă s-a aruncat de la etajul cinci şi a murit, înaintea primei probe scrise de la bacalaureat
Un caz similar s-a petrecut în Craiova, unde un tânăr de 19 ani s-a aruncat de la etajul patru, în urma unei discuţii aprinse pe care a avut-o cu tatăl său, care i-ar fi reproşat că a picat examenul. Din fericire, băiatul este conştient acum, iar starea lui este echilibrată.
Citiţi mai multe despre acest caz:Elevul din Craiova care s-a aruncat de la etajul patru după ce a picat bacul este conştient. El şi-a spart oasele feţei şi urmează să fie operat
Un tânăr din Arad s-a împuşcat mortal cu arma de vânătoare a tatălui său, după ce a aflat că a picat proba de la matematică, la care a luat nota 2,95. El locuia în Arad cu mama lui, dar plecase în vacanţă la tatăl său, pădurar în Căprioara, unde s-a sinucis.
Citiţi mai multe despre acest caz: Un tânăr s-a sinucis cu arma de vânătoare a tatălui său după ce a picat bacul
O elevă din Bacău a vrut să-şi pună capăt zilelor, luând mai multe pastille, după ce a aflat că nu a luat