Datele cu privire la turismul din Iasi inregistrate de Directia Judeteana de Statistica confirma faptul ca judetul se transforma intr-o zona de tranzit catre alte destinatii, si nu in destinatie turistica. Astfel, comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut, in 2011 a crescut numarul persoanelor care au venit in Iasi, dar a scazut perioada acestora de sedere in unitatile de cazare. Potrivit datelor statistice, sosirile au inregistrat o crestere de 8,2%, dar durata medie a sederii a scazut de la 2,02 la 1,84 zile. In luna mai, comparativ cu luna similara a anului trecut, numarul de cazari a scazut cu 1,2%, iar înnoptarile s-au redus cu 1,4%. In mai s-au cazat in hotelurile si motelurile din Iasi 17.762 de persoane, 15.700 dintre ele fiind romani. Acestia au platit la receptii 35.112 de nopti de cazare, durata medie a cazarii fiind de 1,98 zile. In acelasi timp, desi indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a crescut cu un procent fata de luna mai 2010, hotelurile sunt mai mult goale. Pe total structuri de cazare, indicele de utilizare a fost de 36,5%, asta in conditiile in care hotelurile si vilele turistice au inregistrat un grad de ocupare de 43,1%.
In total, in primele cinci luni ale anului s-au cazat la Iasi, in unitatile turistice, 69.500 de persoane, aproape 90% dintre acestea fiind cetateni romani. Jumatate dintre cei care au venit la Iasi au preferat sa stea in hoteluri de trei stele.
Datele cu privire la turismul din Iasi inregistrate de Directia Judeteana de Statistica confirma faptul ca judetul se transforma intr-o zona de tranzit catre alte destinatii, si nu in destinatie turistica. Astfel, comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut, in 2011 a crescut numarul persoanelor care au venit in Iasi, dar a scazut perioada acestora de sedere in unitatile de cazare. Potrivit datelor statistice, sosirile au inregistrat o c