Femeia s-a dat drept avocat al societăţii Ardeleana pentru a-i convinge pe cumpărătorii hotelului Continental din Cluj-Napoca că imobilul nu are probleme juridice, deşi procedurile de revendicare fuseseră demarate încă din 2001
Decanul Baroului Alba, Doina Scutea, trimisă în ianuarie în judecată pentru trafic de influenţă, a fost din nou deferită justiţiei, de data aceasta pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Alături de ea vor răspunde în faţa judecătorilor Curţii de Apel Alba şi Dorel Cristian Tamaş, administrator al SC Ardeleana SA, acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi delapidare, în formă continuată, notarul Anca Gherman, administratorii Crinela Cătălina Pop (Monoprod SRL) şi Radu Soare (Asisan Junior Agent de Asigurare SRL), precum şi Delia Angela Soare, asociat al SC Asisan Junior Agent de Asigurare SRL.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, la data de 14 mai 2008, Tamaş a încheiat cu o firmă din Cluj Napoca un antecontract de vânzare- cumpărare privind vânzarea hotelului "Continental" din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 mil. euro, din care a fost achitată suma de 2 mil. euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării.
Tamaş a ascuns însă proprietarilor că, în cursul anilor 2001 şi 2003, Colegiul Reformat Debreţin şi, separat, Eparhia Reformată din Ardeal demaraseră procedurile de retrocedare. Noii proprietari n-au aflat nici că, după cumpărarea hotelului de la Ardeleana SA vor trebui să închirieze locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj-Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.
Negocierea contractului dintre reprezentanţii firmei din Cluj şi Tamaş s-a făcut în prezenţa decanului Baroului Alba, Doina Scutea, care s-a dat drept avocat al societăţii A