La Liceul "Şansa" din Ploieşti un singur elev din totalul de 76 a promovat prima sesiune de Bacalaureat. Directorul unităţii de învăţământ recunoaşte că elevii săi sunt slab pregătiţi.
Prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-a lăsat cu multe lacrimi în unităţile de învăţământ preuniversitar din Prahova. Licee şi colegii unde nimeni nu se aştepta să existe vreun elev sub nota de trecere au primit o grea lovitură. Este cazul unităţilor "Alexandru Ioan Cuza", "Mihai Viteazul", "Nichita Stănescu" şi "Ion Luca Caragiale", unde anii trecuţi nu au existat "repetenţi" la Bacalaureant, şi care acum au zeci de candidaţi care nu au reuşit să obţină medii peste 6. Fără "şansă"
Cel mai "slabi" elevi de clasa XII-a din Prahova sunt de la Liceul "Şansa" din Ploieşti, unitate de învăţământ particular cu profil economic, unde, din 76 de candidaţi, unul singur a avut o medie de trecere la examenul de Bacalaureat, obţinând nota 7.83. Indicele de promovabilitate la "examenul maturităţii" a fost de 1,31%, cel mai mic din judeţ. "Vreau să vă spun că situaţia de la Bacalaureatul de anul acesta reflectă cât de slab pregătiţi sunt elevii noştri, faţă de alţi ani. Vina mea este că anul acesta nu am făcut simulare de examen, pentru că mi-aş fi dat seama cât de mult au învăţat elevii. La noi, cei mai mulţi elevi învaţă la seral, prin urmare, sunt oameni care lucrează, care au familii", a declarat Gheorghe Ene, directorul Liceul Economic "Şansa" din Ploieşti, unitate care anul trecut a avut o promovabilitate de peste 60% la bac. "Inspectoratul Şcolar Prahova nu va lua măsuri împotriva directorilor şcolilor cu promovabilitate redusă sau zero, pentru că eu apreciez că examenul s-a desfăşurat corect, în conformitate cu legea. Totuşi ar fi trebuit să existe subiecte cu un grad de dificultate stabilit în funcţie de performanţele liceelor. Nu putem compara elevii Colegi