Angajatul unui grup şcolar din Huşi s-a numărat, până nu de mult, printre cei mai mulţumiţi angajaţi din învăţământul românesc. El nu s-a plâns, în ultimii trei ani, de criza care i-a afectat pe profesori deoarece a „subtilizat” din banii şcolii peste 300.000 de lei. Sursa: Grupul Şcolar "Sfânta Ecaterina"
În timp ce profesorii se dădeau de ceasul morţii pentru a avea un trai decent, Lucian Decebal Vrânceanu, de 38 de ani, contabilul şef al Grupului Şcolar Tehnic „Sfânta Ecaterina”, reuşea să îşi plătească, întotdeauna, ratele la timp şi, chiar, şi-a amenajat casa.De trei ani încoace, el trăia pe picior mare.
Până la începutul acestui an când reprezentanţii unei bănci au sesizat conducerea unităţii de învăţământ că o parte din bani se duc în contul contul lui Vrânceanu. Pe fir a intrat şi Poliţia care a demerat o anchetă. Astfel s-a aflat că, din 2008 şi până în 2011, contabilul şef sustrăgea, periodic, bani din casierie sau din contul şcolii.
Furaţi de "cinstea întruchipată"
Vestea i-a lăsat fără grai pe profesori care îl ştiau pe Lucian Vrânceanu drept cinstea întruchipată. Profesorii spun că a avut o activitate ireproşabilă. El era de şapte ani angajat în funcţia de contabil şef dar era şi un cunoscut evaluator financiar din Huşi, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România.
Însă, în urma aflării neregulilor de la Grupul Şcolar „Sfânta Ecaterina”, poliţiştii l-au evaluat pe el, iar Consiliul Local Huşi şi Consiliul Judeţean Vaslui au evaluat pierderile. Drept urmare, până acum s-a descoperit că au fost sustraşi aproximativ 300.000 de lei. „Se efectuează şi o expertiză contabilă iar suma de 300.000 de lei este cea stabilită doar până în acest moment. Vom şti cu certitudine suma totală după terminarea verificărilor”, a precizat pentru EVZ inspectorul principal Mihaela Ştraub, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de P