Un abonament la bălţile aparţinând AJVPS costă 160 lei pe an, în timp ce la privaţi puteţi scoate din buzunar până la 200 lei pentru o singură zi. Împătimiţii de pescuit pot aduce cortul, au voie să facă grătar şi le este permis să plece acasă cu maximum cinci kilograme de peşte.
Sute de giurgiuveni se pregătesc în fiecare săptămână de o “sedinţă” de relaxare la pescuit. Weekendul este potrivit pentru a scoate la lucru undiţele şi momeala, iar pescarii pasionaţi se pregătesc din vreme astfel încât “prada” să fie consistentă.
Concurenţa între bălţile de stat şi cele private este acerbă. Bălţile private au de partea lor diversitatea, acoperind aproape tot judeţul în timp ce bălţile Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) sunt apreciate pentru preţul redus al abonamentelor.
AJVPS Giurgiu are în administrare opt bălţi, câte două la Vieru, Hodivoaia, Putineiu şi Gogoşari. Conform reprezentanţilor instituţiei un abonament lunar costă 160 de lei. Până acum, în judeţ au solicitat permis şi abonament pentru bălţile de stat peste 1.000 de giurgiuveni.
Cu barca pe Dunăre
La Giurgiu, nicio altă apă nu poate fi mai atrăgătoare decât Dunărea şi malul său românesc sălbatic. Nu vă va costa mai mult dacă vreţi să pescuiţi în fluviu, însă veţi avea nevoie şi de o viză a Poliţiei de Frontieră. La Dunăre, sunt cele mai mari exemplare de peşte, precum somnul, crapul sau şalăul.
Amator sau profesionist, pescarul trebuie să respecte câteva reguli impuse de AJVPS. Aveţi voie pe baltă sau pe Dunăre, cu două lansete şi o undiţă, fiecare cu maximum două cârlige. Cantitatea de peşte pe care o veţi prinde nu trebuie să depăşească cinci kilograme. Dacă aveţi “fir întins” şi prindeţi un singur exemplar cu greutatea menţionată, ceilalţi peşti trebuie eliberaţi în apă.
Numărul bălţilor private din Giurgiu se află în continuă creştere.