Ştrandul municipal, parcurile Alei şi Mihai Viteazul, sunt doar trei dintre locurile în care poţi să te răcoreşti şi să fugi din calea caniculei. „Vânează” parcurile pentru că acolo vei găsi punctele de prim ajutor când temperaturile vor sări de 40 de grade Celsius şi ia cu tine loţiune de plajă cu factor de protecţie ridicat dacă ai de gând să te bronzezi la plaja veche sau „groapa de cenuşă”.
Meteorologii au prognozat o vară fierbinte din punct de vedere al temperaturilor aşa că e util să ţii cont de câteva sfaturi ca să nu fii afectat de căldură.
Ca să scapi de zonele arzătoare din oraş poţi să-ţi îndrepţi paşii spre parcul Alei, vechi de aproape 200 de ani, situat în centrul oraşului. Vechea Grădină Alei a fost contruită în 1833 şi este printre primele grădini publice din Muntenia.
Încărcat de istorie, parcul Alei, aşa cum se numeşte astăzi, mai păstrează şi acum elemente din vechea structură şi continuă să fie refugiul tinerilor îndrăgostiţi, bătrânilor şi giurgiuvenilor de orice vârstă. Tot aici se află şi monumentul Armatei Franceze a Dunării, ridicat în 1919 după eliberarea oraşului de francezi.
“Este locul în care merg de obicei vara. E răcoros, iar eu pentru că am probleme cu inima îmi face foarte bines ă stau la umbră. Sunt atâtea bănci unde să stai, poţi să te răcoreşti”, spune Elisa Stan, o giurgiuveancă de 45 de ani.
Aici, poţi să te odihneşti la umbra stejarilor şi castanilor vechi de zeci de ani şi te răcoreşti la una dintre cişmelele amplasate pe aleile sale. Te bucuri de răcoare şi dacă alegi să te opreşti preţ de câteva minute în parcul Mihai Viteazul, acolo unde municipalitatea a repus în funcţiune fântâna arteziană.
Dacă vrei să stai să te bronzezi şi să te răcoreşti în acelaşi timp, ştrandul municipal este singurul loc unde poţi face acest lucru.
În incinta ştrandului se găsesc trei bazine de mărimi diferi