Într-un oraş în care nu se întâmplă mai nimic, mai ales din punct de vedere cultural, singura atracţie pentru tineri rămâne echipa FC Vaslui, calificată în Liga Campionilor. Înfiinţat în anul 2002, Clubul FC Vaslui a reuşit de atunci să adune un grup constant de suporteri pentru care peluza s-a transformat în teatru, bibliotecă sau concert în aer liber.
Istoria fanilor iubitori de fotbal din Vaslui începe la sfârşitul anilor ’90, atunci când, în peluza sud, un grup de tineri începe să susţină frenetic echipa Sport Club Municipal Vaslui.
Preluarea echipei de către fostul mare arbitru Adrian Porumboiu în 2002 face ca tot mai mulţi tineri să vină în tribune, formând „Brigada Supremă“. După 2005, an în care echipa a promovat în Liga 1, galeria se reorganizează în Peluza Nord Vaslui (PNV), acesta fiind locul în care se adună cele mai importante trei grupări formate din ultraşii vasluieni: Dorobanţii, Excentric şi Furieux. Unul din ultraşii văzuţi în permanenţă alături de echipă este Flavius Gheorghieş (24 de ani), membru al Dorobanţilor. Absolvent de Politehnică la Iaşi, Flavius este nelipsit în tribune de trei ani.
„Printre puţinele motive cu care mă mândresc că sunt vasluian atunci când stau de vorbă cu colegi de facultate de prin alte oraşe este FC Vaslui“, mărturiseşte Flavius. Un alt exemplu este cel al lui Andrei Toader, unul dintre liderii galeriei vasluiene. „Din păcate, răutăcioşii confundă fenomenul «Ultras» cu huliganismul. Decât să merg la stadion şi să sparg seminţe, nu mai degrabă cânt şi împing echipa de la spate?“, este de părere Andrei.
Poli Iaşi, rivala de-o viaţă
La capitolul rivalităţi, cele mai încrâncenate meciuri au fost, fără îndoială, cele cu Poli Iaşi. Rivalitatea cu Poli Iaşi datează încă de la primul meci între cele două echipe, pe când aceastea activau în Divizia C. Suporterii vasluieni credeau, î