Liderii USL au declarat pentru gândul că, în urma centralizării datelor venite din teritoriu, după efectuarea sondajelor de opinie, scorul Uniunii la nivel naţional este situat între 60 - 66%.
Filialele USL au termen până la 15 iulie să trimită rezultatele sondajelor de opinie conducerii celor trei partide pentru a se analiza scorul din fiecare judeţ, dar şi candidaţii potriviţi pentru a reprezenta Uniunea la alegerile locale şi parlamentare.
Potrivit secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, în Kiseleff au ajuns rezultatele din 30 de organizaţii judeţene. "După primirea acestor date, pot spune că scorul USL se situează între 60 şi 66%, iar trendul este în creştere, deoarece nu am primit rezultatele de la filialele care au scoruri bune. Spre exemplu la Teleorman nu am finalizat sondajul până acum", a declarat pentru gândul secretarul general al PSD.
Şi în tabăra liberalilor, atmosfera este una optimistă. "Scorul PNL este în acest moment situat între 25-27%, dar sperăm să atingem 30% după ce ne vin toate datele. Stăm însă foarte bine la nivelul USL în jurul a 65%", au spus surse din conducerea PNL. Liderii Uniunii susţin că "au mare încredere" în sondajele comandate în fiecare judeţ, deoarece "au fost chestionate peste 100.000 de persoane la nivel naţional, iar marja de eroare este foarte mică".
Cine aduce voturile pentru USL
Potrivit datelor primite din teritoriu, niciun judeţ - excepţie Harghita şi Covasna, nu a raportat un procent mai mic de 50% pentru USL. În schimb, există judeţe unde liderii social-democraţi şi liberali au precizat pentru gândul că PDL aproape nu contează în lupta politică, jocurile fiind făcute în cadrul Uniunii.
Printre fruntaşii care au anunţat la Bucureşti scoruri peste media pe ţară se numără: Vrancea - 74%, Vâlcea - 72%, Ialomiţa - 72%, Botoşani - 68%, Vaslui - 65%, Buzău-72%, Constanţ