Judecat pentru tentativă de omor, ultraj, distrugere şi tâlhărie, fiul senatoarei Sorina Plăcintă pozează în cetăţean model. Pentru a putea beneficia de o reducere substanţială a pedepsei, Andrei Plăcintă se împlică în tot felul de proiecte prin care să le dovedească judecătorilor ca s-a făcut "baiat bun".
Andrei Plăcintă pare să fie bine consiliat de echipa de avocaţi angajată de mama sa, senatoarea Sorina Plăcintă. Tânărul a început, odată cu cercetarea şi judecarea sa pentru tentativă de omor, ultraj, distrugere şi tâlhărie în urma incindetului violent din 6 decembrie 2010, să deruleze proiecte pentru cei defavorizaţi de soartă.
Mai exact, predă limba engleză persoanelor nevăzătoare, predă cursuri de formare profesională pentru şomeri în baza unor programe ale Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ia parte la proiectul "Vrancea - cultură, tradiţie şi folclor" menit să promoveze tradiţiile vrâncene şi chiar intenţionează să deschidă o sală de concerte la Focşani. Totul cu fonduri europene, prin fundaţia "Zi deschisă" la care este membru fondator şi prin care a atras 2.200.000 de lei.
Toate cursurile la care „beizadeaua umanitară" e lector se ţin la Focşani, în vila familiei. „Merg la cursurile de engleză predate de Andrei Plăcintă. La început am avut dubii, el fiind tinerel, dar are metode bune şi foarte multă răbdare cu persoanele cu deficienţe de vedere. Vine şi ne ia cu un microbuz de la sediul Asociaţiei Nevăzătorilor şi ne duce la casa lui", ne-a declarat Gheorghe Olaru, unul dintre cei care iau lecţii de engleză de la Andrei Plăcintă.
Concurs de Miss pentru nevăzătoare
„Noi avem mai multe colaborări cu fundaţia «Zi deschisă». Fiul doamnei ţine cursuri la casa doamnei Plăcintă. Fundaţia lor a sponsorizat şi un concurs de Miss pentru nevăzătoare ce a avut loc de curând la Brăila. Au adus şi teatru aici pentru cei cu deficienţe d