NETIMM, o modalitate inovativă de creştere a competitivităţii şi adaptabilităţii acestor firme
Nicolescu (CNIPMMR): Proiectul a fost conceput în viziunea noii economii şi a Strategiei 2020
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a prezentat, vineri, proiectul NETIMM - "Crearea de reţele de IMM - modalitate inovativă de creştere a competitivităţii şi adaptabilităţii IMM-urilor din România".
"Proiectul NETIMM este unul dintre puţinele proiecte din România care au fost concepute în viziunea noii economii, în viziunea Strategiei 2020, fiind axat pe una din noile forme de organizare a muncii şi a firmelor, reţelele. Crearea acestor douăsprezece reţele (n.r. - în domeniul consultanţei, construcţiilor, turismului şi resurselor umane), în trei din cele opt regiuni ale ţării, este o mare performanţă, pentru că aceste reţele reprezintă nişte poli de excelenţă. Există toate premisele ca ele să contribuie la dezvoltarea unui climat antreprenorial funcţional şi performant ce va duce la creşterea performanţelor firmelor româneşti, lucru important atât pentru menţinerea ponderii acestora pe piaţa naţională, cât şi pentru creşterea capacităţii de export de a participa prin IMM-uri la internaţionalizarea activităţilor economice, sociale, turistice şi de altă natură", a declarat, pentru Curierul Naţional, preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.
NETIMM determină creşterea funcţionalităţii mediului de afaceri
"Competitivitatea IMM-urilor va creşte prin faptul că acestea au beneficiat de training şi că întreprinzătorii de acolo ştiu mai mult, şi astfel vor avea o altă capacitate decizională şi acţională, dar şi o strategie pe următorii ani. În urma acestui proiect avem sute de firme mai puternice, avem douăsprezece reţele după standarde europene, deci avem nişte poli de excelenţă care deter