Într-o grădină elegantă de vară, un DJ pus pe şotii se distra pe acordurile din filmul „Veronica", printre obiecte de sfârşit de secol XX: patine cu rotile, televizorul alb-negru cu milieu din macrame, magnetofonul Kashtan sau viniluri.
Vă puteţi imagina pe Irina Margareta Nistor într-o ţinută hippy, cu o rochie înflorată sau cu un poncho viu colorat, plimbân-du-se la malul mării? Posesoarea uneia dintre cele mai cunoscute voci în „iepoca de aur" a făcut-o şi pe asta.
Micul ei secret a fost dezvăluit pe terasa elegantă a Grădinii Ordinului Arhitecţilor din centrul Bucureştiului. Aici s-a deschis cutia cu poveşti scrise de tot felul de invitaţi, amintiri în obiecte şi „simţăminte" de pe vremea când copiii ştiau de un „iubit conducător". Consignaţia 7080 conţine o colecţie de obiecte personale şi texte scrise de expozanţi, toate fascinante, fiecare stârnind nostalgie din vremea când „Cireşarii" şi „Toate pânzele sus" făceau „legea" din faţa televizorului alb-negru, iar deschiderea unei sticle de Pepsi era un privilegiu greu de atins. Pepsi Cola devenise un fel de marfă de schimb, aşa cum erau ţigările străine sau pachetul de cafea, iar salamul de Sibiu odată cumpărat era păstrat de familie pentru evenimentele majore de peste an.
Pe panourile de marmură rară sau de granit sunt expuse amintirile unor vedete, cum este discul original cu muzica filmului „Maria Mirabela" pe care tronează semnăturile lui Ion Popescu Gopo şi a Andei Călugăreanu. Ca un făcut, în acest timp DJ-ul schimbă repertoriul, trecând pe cel al lui Mihai Constantiniu şi pune celebra melodie: „Maria Mirabelaaaa, doi crini cu ochi de poveşti/Sub cerul ca umbrela, alături de prieteni, ce bine e să trăieşti...". Medeea Marinescu, actriţa care a interpretat-o pe curioasa Maria Mirabela, a spus şi ea prezent, împreună cu fiul ei de cinci ani.
Apoi se văd patinele cu rotile ale Gi