Înaintea meciului de box susţinut de Lucian Bute, trustul de presă patronat de domnul Dan Voiculescu a susţinut o campanie de presă furibundă, contestând din toate punctele de vedere acest eveniment sportiv.
Nu le-a ieşit nimic nici de această dată. Pugilistul român a câştigat clar. Organizarea evenimentului a fost ireproşabilă. Toţi românii s-au bucurat. 1.000 dintre ei s-au dus în Piaţa Universităţii, după victorie, cum numai la fotbal s-a întâmplat până astăzi.
În România nu a mai avut loc niciodată o competiţie sportivă în sală, la care să participe, aproape, 10.000 de oameni. Nu pentru că nu ar fi fost spectatori. Organizatorii nu au găsit soluţii (până sâmbăta trecută) de a amenaja atîtea locuri. Ca să rămânem în domeniul boxului, la celebrele Centuri de Aur, de pe vremuri, nu încăpeau mai mult de 3.000 de oameni în Sala Polivalentă. Este adevărat, în sala de la Romexpo, unde a avut loc gala de box, numai Ion Iliescu a reuşit să strângă 10.000 de oameni, dar stăteau înghesuiţi, erau mineri şi venirea lor în Bucureşti numai bucurie nu a adus.
Pentru majoritatea spectatorilor şi telespectatorilor, gala a fost spectaculoasă. Din şase meciuri, trei români au câştigat prin KO. Luptele din ring au fost urmările pe toate continentele de multe milioane de oameni. Amatori de box din Australia sau Japonia, ca şi din Statele Unite, Canada sau Europa au plătit la televizor, ca să vadă meciurile.
Ţara noastră a fost promovată în toată lumea mult mai eficient decât s-a reuşit în alte dăţi. Cifre elocvente în acest sens sunt prezentate în ziarul nostru de astăzi.
Nu cred că poate să existe un singur român care să nu-l iubească pe Lucian Bute şi care să nu fie mândru că, din când în când, ieşim şi noi în faţă. O parte dintre noi ştim că el nu a plecat din România pentru că îi era foarte bine. S-a dus, cum s-ar spune,