Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Slatina ocupă ultimul loc din judeţ, după ce doar cinci elevi din 210 au obţinut note de trecere. Fostul director al colegiului spune că picaţii sunt „o promoţie foarte bună” şi pune acest rezultat pe seama managementului slab.
În urma contestaţiilor, promovabilitatea la nivelul judeţului Olt înregistrată la examenul de Bacalaureat a crescut cu 1,44%, ajungând la 55,70%.
2244 de absolvenţi de liceu au contestat notele obţinute. Dintre aceştia, doar 63 au primit vestea mult-aşteptată a promovării. Numărul candidaţilor olteni care au reuşit promovarea a ajuns la 2403, din cei 4314 candidaţi care au susţinut examenul. Notele de zece au rămas aceleaşi- doar două la nivel de judeţ, în schimb cele cuprinse între 9.00- 9,99 au crescut cu 27.
Cea mai mare creştere a promovabilităţii în urma contestaţiilor s-a înregistrat la Liceul Iancu Jianu, cu peste cinci procente.
CLICK pe poze pentru a vedea imaginile mărite
“Vinovaţi pentru rezultatul Bacalaureatului este managementul şcolii şi Inspectoratul Şcolar!”
Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Slatina a rămas la acelaşi procent de doar 2,45%. Unitatea ocupă ultimul loc din judeţ, după ce doar cinci elevi din 210 au obţinut note de trecere. În timp ce directorul Gheorghe Moisă nu răspunde la telefon, iar conducerea Inspectoratului Şcolar declară că va analiza situaţia, fostul director al colegiului spune că picaţii sunt „o promoţie foarte bună” şi pune acest rezultat pe seama managementului slab.
„Managementul şcolii şi Inspectoratul Şcolar sunt vinovaţi de acest dezastru! Aceasta a fost o promoţie foarte bună, dar au fost implicaţi în diverse activităţi extraşcolare- de folclor, expoziţii, iar procesul de învăţământ a fost dereglat. Înregistrăm o frecvenţă foarte slabă la cursuri, chiar directorii nu-şi fac orele. Am tras un semnal de alarmă, punând