Intr-una dintre cladirile din spatele Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, din complexul Leu de la Politehnica, in jur de 25 de tineri asteptau emotionati vinerea trecuta sa isi ia diploma de absolvire a Orange Education Programme, un proiect de educatie pentru studenti al operatorului. Miza? O buna parte dintre ei vor ajunge foarte curand sa lucreze pentru cea mai mare companie din telecom de pe piata locala.
"Orange are un interes foarte mare in a angaja tineri", spunea in discursul de felicitare a tinerilor absolventi, Madalina Suceveanu, directorul tehnic al companiei si totodata singura femeie din cadrul grupului France Telecom - Orange care ocupa o functie de top in departamentul de tehnologie.
Astfel, in fiecare an, acest program inceput de Orange in anul 2000, interupt dupa doi ani si reluat in 2007, pregateste in jur de 30 de studenti dintre care aproximativ jumatate ajung sa lucreze la Orange. Toti sunt in anul al patrulea la specializarea de Telecomunicatii a Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Anual, la aceasta specializare termina in jur de 250-300 de studenti, la nivelul intregii facultati (la licenta) absolvind aproximativ 500-600.
"Avem pozitii deschise. In mod cert, in cursul acestui an vor fi cateva pozitii pentru ei", a declarat Ioana Marcu, directorul de resurse umane al Orange, despre posibila recrutare a catorva absolventi ai programului.
De la relansarea proiectului educational in 2007 si pana acum, compania a investit in jur de 0,5 milioane de euro in dotarile tehnice, pregatirea si bursele tinerilor.
De exemplu, anul acesta cursurile au fost absolvite de 28 de studenti, dintre care zece au primit lunar, timp de un an, cate 200 de euro.
"Cand facem selectia, alegem studentii in functie de note (cei cu medii mai mari de 8.50 in primii do