Curtea de Apel Suceava a decis astăzi ca Arhiepiscopia Romano-Catolică a avut câştig de cauză, iar Cathedral Plaza a fost construită ilegal şi ar trebui demolată, potrivit realitatea.net. Contructorii spun că e târziu deoarece imobilul este deja intabulat.
Decizia Curţii de Apel Suceava este definitivă.
Curtea de Apel Suceava a respins, astfel, contestaţia în anulare formulată de Millenium Building în procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucuresti (ARCB), astfel că rămâne în vigoare decizia prin care a fost sistată construcţia Cathedral Plaza, potrivit Mediafax.
Prin urmare, Curtea de Apel Suceava menţine decizia Tribunalului Dâmboviţa, care sistase construcţia Cathedral Plaza întrucât lipseau autorizaţiile legale.
Decizia Tribunalului Dâmboviţa fusese contestată la Curtea de Apel din Ploieşti, care a hotărât în favoarea dezvoltatorilor imobiliari, iar apoi ARCB şi Primăria Capitalei au formulat o cerere de revizuire care a fost admisă de Curtea de Apel Suceava.
Faţă de această decizie a Curţii de Apel Suceava, Millenium Builiding a formulat o contestaţie în anulare.
Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat, luni, faţă de această contestaţie în anulare, care a fost respinsă ca nefondată, iar în aceste condiţii rămâne în vigoare decizia anterioară a Curţii de Apel Suceava.
În 3 noiembrie 2010, Curtea de Apel Suceava a admis cererea Primăriei Capitalei şi a Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB) de revizuire a cazului privind validarea autorizaţiei de construcţiei a clădirii Cathedral Plaza.
Astfel, prin decizia nr. 1989 din 3 noiembrie a Curţii de Apel Suceava a fost schimbată în totalitate sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, anulându-se astfel autorizaţia de construcţie la clădirea "Cathedral Plaza".
Reprezentanţii Millennium Building Development au contestat sentinţa Curţii de Apel Suceava p