Un grup de nemţi inimoşi şi-au propus să parcurgă 65.000 de kilometri, pe cinci continente, pentru a-i ajuta pe bolnavii cu HIV/SIDA. Sursa: VLAD STĂNESCU
Echipă formată din 12 nemţi simpatici, "nebuni" şi inimoşi şi-au propus să facă un drum de 65.000 de kilometri pentru a cunoaşte oamenii cu HIV/SIDA, cu specificul lor, dar şi pentru a-i ajuta pe cei care au mai mare nevoie. Pentru că nu au putut trece graniţa din Georgia în Rusia, germanii au poposit, ieri, pentru o zi în Bucureşti.
"Trebuia să trecem din Georgia în Rusia şi să strabatem partea asiatică a Rusiei. Din cauza disensiunilor dintre cele două state am fost sfătuiţi să ne întoarcem. Aşa că ne-am uitat pe hartă să vedem pe unde ne întoarcem spre Istanbul şi am ales un traseu care să cuprindă şi România", ne povesteşte Joachim Franz, liderul expediţiei. Acesta mărturiseşte sincer că nu ştie prea multe despre România şi despre problemele HIV de aici. "De asta facem acest tur al lumii, pentru a intra în contact cu specificul problemei HIV din fiecare regiune", mai spune Franz.
"Vrem să vedem problemele reale pe care le ridică virusul"
Temerarii dorm în maşinile de teren puse la dispoziţie de sponsorul Volkswagen, mănâncă şi se schimbă în aceleaşi spaţii mici. Au traversat regiuni ostile din Africa sau Rusia. "Dorim să vedem problemele reale pe care le ridică acest virus în cât mai multe ţări. Şi în cele bogate, şi în cele sărace. Din acest motiv ne-am propus o expediţie maraton de peste 110 zile", ne-a explicat şi Julian Jarolimeck.
Cinci milioane de persoane au făcut donaţii
Datele strânse în timpul călătoriilor "Expediţiei de conştientizare a HIV" sunt colectate pentru a se construi cu ele o mare comunitate de milioane de oameni care să discute şi să ofere soluţii pentru eradicarea problemei. Toate acestea se vor găsi la sfârşitul acţiuni