* exponatele regretatului sculptor brăilean ocupă un loc central în expoziţia "Muzeele din România între clasic şi modern"
Centrul Cultural Nicăpetre este unul dintre cele mai importante proiecte muzeale selectate pentru expoziţia "Muzeele din România între clasic şi modern", realizată de Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti. Expoziţia urmăreşte sublinierea procesului de modernizare a instituţiilor muzeale şi cuprinde 20 de proiecte la nivel naţional.
Centrul Cultural Nicăpetre, înfiinţat în anul 2001, dar redeschis pentru public în noiembrie 2010, în urma unor ample lucrări de reabilitare a sediului său, finanţate din fondurile Consiliului Judeţean Brăila, a dus la Bucureşti câteva dintre sculpturile artistului. Acestea ocupă locul central al spaţiului expoziţional din Bucureşti. Sunt prezentate: grupul statuar "Rugăciune pentru fiul pierdut", şase desene din ciclul "Nulla dies sine linea" şi patru panouri tematice. Expoziţia este însoţită de un amplu catalog, tipărit în condiţii grafice deosebite, în care este publicată şi tematica Centrului Cultural Nicăpetre, întocmită de muzeograful Maria Stoica.
Anul trecut, în expoziţia Spaţiul modernităţii româneşti, 1906 - 1947, organizată de Ordinul Arhitecţilor din România, între 27 octombrie - 12 decembrie 2010, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, au fost integrate imagini ale pieselor de artă decorativă, realizate între anii 1925 şi 1928 de Max Herman Maxy, în atelierul revistei Integral şi la Academia Artelor Decorative, aflate în patrimoniul Muzeului Brăilei.
Expoziţia poate fi vizitată până pe 25 septembrie. * exponatele regretatului sculptor brăilean ocupă un loc central în expoziţia "Muzeele din România între clasic şi modern"
Centrul Cultural Nicăpetre este unul dintre cele mai importante proiecte muzeale selectate pentru expoziţia "Muzeele din Ro