”Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită”, s-a autocompătimit Elena Udrea, într-un comentariu legat de fluierăturile care i-au fost adresate la finalul meciului lui Bute cu Mendy. După care a continuat:
” În acest moment MDRT şi-a atins obiectivul prin Lucian Bute, acela de a face cunoscută România şi brandul turistic al României în plan intern şi extern. Pentru acest meci MDRT a alocat 1,9 milioane de euro plus TVA, bani din fonduri europene care nu puteau fi utilizaţi în alt scop. Conform datelor oficiale meciul Bute Mendy s-a bucurat de cea mai mare audienţă avută de vreo competiţie sportivă din România în ultimii 20 de ani. Astfel cel mai vizionat moment al meciului a avut 4,5 milioane de telespectori români”.
Ei bine, citind această declarație, care vine în continuarea explicațiilor date înainte de gală, nu mă miră faptul că Elena Udrea a fost fluierată la RomExpo. Pentru că își închipuie că, învârtind jumătăți de adevăr, românii pot fi prostiți la nesfârșit.
Menționez că mă număr printre cei care anii trecuți am afirmat și am scris că organizarea unei gale a lui Lucian Bute în România trebuie susținută din bani publici, pentru că, la ora actuală, nu există o industrie în domeniul boxului care să poată susține un asemenea eveniment din surse private. Pentru a se dezvolta o asemenea industrie e necesar, la început, de o astfel de susținere, pe lângă faptul că Bute (și românii) merita (meritau) un meci în România.
În aceste condiții, unde a greșit Elena Udrea? Ei bine, nu în faptul că prin MDRT a susținut gala, ci prin modul în care a încercat să justifice această susținere.
Afirmația conform căreia MDRT ”și-a atins obiectivul” e hazardată. Mai exact, obiectivul e greșit ales. Obiectivul MDRT nu e audiența – ca brandul turistic să devină cunoscut pe plan intern și internațional (oricum, pe plan intern, ”frunza lui Udrea” are o notorie