PROCEDURA. Daca pacienta este sensibila la durere, medicul poate face o anestezie locala inaintea efectuarii interventiei TEHNICA. Injectarea se face cu un ac foarte fin Colagenul este o proteina naturala existenta in piele, responsabila in special de elasticitatea acesteia. Prezenta si in cartilagiu, ligamente si tendoane, dispare odata cu varsta, ca si elasticitatea pielii. Aceasta disparitie provoaca slabirea dermului si rupturi cutanate: ridurile. Cantitatea de colagen pierduta poate fi compensata, insa, prin injectii.
Se pot face sub anestezie locala
Injectiile cu colagen reprezinta un act medical si trebuie, deci, facute numai de un chirurg estetician.
Pentru zonele mai sensibile (din jurul gurii sau buzelor), se poate face o anestezie locala. Injectarea cu colagen este o interventie estetica nechirurgicala la care se poate recurge in urmatoarele situatii:
- ridurile de deasupra buzei
- santurile nazo-labiale
- ridurile transversale de pe frunte
- ridurile de la colturile gurii
- depresiunea pometilor
- marirea buzelor
- cicatricele aparute in urma acneei
- ridurile situate intre sprancene
- ridurile de la ochi spre tample (laba gastei).
Autologenul
Este colagen extras chiar de la pacient, intr-o interventie anterioara. Acesta este sterilizat, procesat si lichefiat, fiind o alternativa ideala pentru pacientii alergici la colagenul bovin. Autologenul este utilizat in special pentru marirea buzelor si are o durata mai mare ca a colagenului bovin sau sintetic. Pentru rezultate maxime, se recomanda doua-patru injectari la intervale de una-trei luni.
Folosite si pentru marirea buzelor
Acest tratament este destinat in special ridurilor si a cicatricelor superficiale, dar este folosit cu succes si pentru a da mai mult volum buzelor. Multa vreme s-a folosit doar colagen din