Societatea ai cărei angajaţi au intrat cu buldozerul în Cetatea Sarmizegetusa este considerată una dintre firmele „de casă“ ale preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara. Peste 100 de milioane de lei a plătit, în ultimii patru ani, Consiliul Judeţean Hunedoara, condus de Mircea Moloţ, pe contracte cu firma Drupo SRL.
În urmă cu câteva zile, toată suflarea arheologilor a fost pusă pe jar de muncitorii unei firme care intraseră cu buldozerul în zidurile Porţii de Vest a cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia.
Încercau să amenajeze o parcare pentru turişti, asta deşi lucrarea nu era prevăzută în contractul de reabilitare a drumului, cel pe care îl aveau de executat. Adriana Pescariu, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Arheologie, cea care a şi descoperit toată tărăşenia, susţine că este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat. „Accesul în cetate este distrus pe o lungime de 30 de metri. Este posibil, după materialele ceramice găsite acolo, să se fi intrat şi în zona unor locuinţe dacice identificate în anii ,80", a spus Pescariu.
Mircea Moloţ (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean, care este beneficiarul lucrării, a cerut o comisie care, spune el, îi va pedepsi drastic pe cei care au greşit.
Aţi fost vreodată la Sarmisegetuza Regia? Ce ar trebui făcut, pentru ca Sarmisegetuza să îşi capete locul pe care îl merită în patrimoniul cultural şi turistic românesc?
Licitaţii „aranjate"?
Societatea care trebuia să se ocupe doar de lucrările de reparaţii ale drumului de la Costeşti la Sarmizegetusa este însă cunoscută ca o „firmă de casă" a şefului CJ, deşi acesta neagă cu vehemenţă acest lucru. În ultimii patru ani, SC Drupo SRL a primit un număr de şapte contracte importante derulate prin Consiliul Judeţean Hunedoara. Numai anul acesta, potrivit listei de investiţii la drumuri, SC Drupo SRL va încasa de la Consiliul Jud