Universitatea din Craiova a scos pe piaţă prima generaţie de jurnalişti cu diplomă. Conştienţi de problemele economice prin care trece presa românească, tinerii mizează pe revoluţia jurnalismului online.
Tineri, energici, inteligenţi şi optimişti. Astfel ar putea fi descrişi pe scurt patru din cei peste 25 de licenţiaţi din prima generaţie de absolvenţi ai Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Craiova. Pe Ştefania, Claudia, Ariatna şi Andrei îi uneşte pasiunea pentru presă. Nu au ales să urmeze Jurnalismul pentru că îşi doreau „să prezinte meteo la televizor“ sau pentru că au fost îndrumaţi de părinţi, ci pentru simplul faptul că au vrut să devină ziarişti.
„DACĂ PLEACĂ TOŢI, CINE MAI RĂMÂNE ÎN CRAIOVA?“
Ştefania Bătrâncă (22 de ani) plănuia o carieră în mass-media încă din perioada liceului, înfiinţarea secţiei de Jurnalism în cadrul Universităţii din Bănie fiind şansa ei de a-şi urma visul. „De mică mi-a plăcut să scriu. Nu am vrut să devin devetă TV, ci ziarist la o publicaţie. Puteau să dau la Medicină sau la altă facultate, dar am zis să fac ce îmi place şi sunt sigură că am făcut alegerea corectă“, mărturiseşte tânăra. În prezent, tânăra este colaboratoare a unui ziar local din Bănie. Cu acelaşi gând a pornit în carieră şi Andrei Marinaş (22 de ani), colaborator la Radio Oltenia. A studiat jurnlismul şase luni în Madrid, însă s-a întors acasă pentru a face ce ştie el mai bine: presă sportivă.
„Deocamdată o să rămân în presă. Nu ştiu ce se va întâmpla pe viitor. Şi publicitatea este o variantă, însă voi vedea pe viitor. Oricum, din meseria de jurnalism nu poţi să supravieţuieşti. Trebuie să mai faci ceva pe lângă“, este de părere tânărul ziarist. O poveste puţin mai aparte o are Claudia Răciulă (22 de ani). Pasionată de design, tânăra a renunţat în ultima clipă să meargă la o facultate din Cluj-Napoca pentru a rămâne în Bănie,