La mijloc e o dispută juridică între cântăreţ şi Unicredit. Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus preluarea dosarului la Bucureşti, acuzându-l voalat pe un procuror din Cluj că este părtinitor.
Banca Unicredit Țiriac a fost pusă sub acuzare de procurorii clujeni de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Cel care a făcut plângere penală împotriva băncii este cunoscutul cântăreț de muzică populară Aurel Tămaș, care s-a constituit în parte vătămată.
Decizia procurorului Rareș Ciaușu de a pune banca sub acuzare penală reprezintă o premieră pentru justiția din România deoarece este prima dată când o bancă cu personalitate juridică a fost pusă sub acuzare pentru că a vătămat interesele unei persoane.
Dosarul penal în care Aurel Tămaș este parte vătămată iar Banca Unicredit Țirac figurează ca și inculpat a stârnit deja un mare scandal în justiție. În urmă cu o lună , dosarul penal a fost preluat în anchetă de către Parchetul General, fapt ce a stârnit supărarea procurorului clujean Rareș Ciaușu, care a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputația profesională deoarece i-ar fi fost încălcată.
Avocații băncii acuză procurorul de rea credință
De cealaltă parte, avocații Unicredit Țiriac Bank susțin că Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a comis o ingerință gravă în momentul în care a solicitat documente bancare legate de acest caz. De asemenea, avocații Unicredit Țiriac Bank susțin că procurorul de caz nu și-a motivat decizia de începere a urmăririi penale împotriva băncii, așa cum cere Codul de Procedură Penală.
Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Eugen Crișan a precizat că subordonatul lui, procurorul Rareș Ciaușu este unul dintre cei mai buni anchetatori și că nu poate fi acuzat d