Pentru că se simte batjocorit de stat, Petru Korsos vrea să renunţe la cetăţenia română. De peste 90 de zile aşteaptă pensionarul să primească un răspuns legat de solicitarea sa de recalculare a pensiei, dar în zadar.
Petru Korsos este doar unul dintre milioanele de români care se simt umiliţi în fiecare zi la cozi şi ghişee ale instituţiilor statului de funcţionarii plătiţi tocmai din banii lor. Pensionarul de 56 de ani a decis să ia atitudine şi să semnaleze „comportamentul mitocănesc” al celor care ar trebui să-i întindă o mână de ajutor şi să-i ofere toate informaţiile de care are nevoie. Războiul personal al lui Korsos este cu Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin.
Petru Korsos locuieşte în Bocşa şi a pierdut nu numai timp, ci şi bani, venind toată ziua la Casa Judeţeană de Pensii, acolo unde a bătut în zadar la tot felul de uşi şi a fost pasat de la un ghişeu la altul. „Am venit să văd în ce stadiu se află dosarul meu privind recalcularea pensiei. L-am depus în 16 martie 2011 şi nu am primit nici măcar un răspuns. Au trecut 30 de zile, apoi 60, s-au făcut 90 şi, mai nou, o sută”, reclamă pensionarul, care are şi un handicap de gradul doi.
Korsos a ajuns la capătul răbdării şi vrea să pună punct umilinţelor pe care le trăieşte în ţara în care care a lucrat o viaţă ca electrician. „Voi renunţa la cetăţeania română. Nu am accesat drepturile de a deveni cetăţean german înainte de 1989. Aveam acest drept deoarece mama e nemţoaică. Nu am cerut nici cetăţenia maghiară, deşi sunt etnic maghiar după tată, pentru că mă consider mai român decât mulţi români. Acum, nu am încotro, trebuie să o fac, e o formă de manifest. Pentru drepturile mele am ajuns ca milogul”, a mărturisit bărbatul de 56 de ani.
Poziţia directorului Casei Judeţene de Pensii este dezarmantă. „Termenul legal de soluţionare al unui dosar este de 45 de zile, dar nu ne încadrăm