Din mâinile iscusite ale fostului locotenent-colonel de Jandarmerie au ieşit peste 200 de tablouri şi peste 450 de ştampile.
Citiţi şi:
Omul care ţine sus ştacheta baschetului sibian la CSU
Horaţiu Floca este omul care a lăsat televiziunea pentru baschet
Câteva ore petrecute în compania lui Virgil Cristea înseamnă baterii încărcate cu energie şi bună-dispoziţie, zâmbet cât încape şi bucuria de a descoperi un om care, dincolo de job, a ştiut să-şi cultive două pasiuni frumoase la nivel de artă. Fost locotenent-colonel în cadrul Jandarmeriei sibiene, acum pensionat, Virgil Cristea a surprins cele mai importante evenimente ale Sibiului, dar şi clădirile istorice şi personalităţile oraşului, într-o colecţie impresionantă de ştampile, peste 450 până în acest moment. Iar când nu munceşte migălos, cu atenţie şi suflet mult, la realizarea unei ştampile noi, Virgil Cristea se aşează în faţa şevaletului, împins de cea de-a doua pasiune a vieţii lui, şi anume pictura. Până acum, de sub pensulele mânuite cu măiestrie, au ieşit peste 200 de tablouri.
Istoria Sibiului, imortalizată în ştampile
”N-a fost eveniment social, politic, cultural, istoric, în Sibiu, să nu fie imortalizat”, spune Virgil Cristea, cu mândrie, în timp ce răsfoieşte machete de ştampile şi plicuri dedicate unor momente aniversare unde, lângă timbrul special creat, se regăseşte şi o ştampilă creată de el. E singurul din Sibiu care face aşa ceva, şi se pregăteşte ca, în curând, să-şi pună povestea muncii de aproape trei decenii în paginile unei cărţi. ”Prima dată schiţez în creion, apoi caut varianta optimă, care reprezintă cel mai bine evenimentul respectiv. Mă străduiesc, pentru că imaginea trebuie să vorbească. Apoi, fac totul în tuş, pe calc, după care macheta pleacă la Bucureşti, pentru aprobări. În final, apare pe plicuri personalizate, cu evenimente, pers