Îmbrăcaţi în tradiţionalele robe negre, alături de părinţi şi prieteni şi împreună cu profesorii care i-au format ca specialişti. Aşa a decurs ieri cursul festiv de absolvire al primei promoţii de specialişti daţi de Facultatea de Alimentaţie Publică şi Turism Braşov. Înfiinţată în anul 2007, Facultatea pornea atunci cursurile cu 403 studenţi, potrivit decanului Facultăţii, Romulus Gruia. În 2011, din prima promoţie, au absolvit cursurile superioare 275 de studenţi şi doar 195 dintre aceştia au deja diploma de licenţă.
„Facultatea de Alimentaţie şi Turism a fost înfiinţată în anul 2007 pentru a sintetiza într-o singură structură universitară coerentă şi originală conceptul «alimentaţie-turism», din perspectiva ingineriei şi managementului. Practic, este pentru prima dată când în România există specialişti în ştiinţe inginereşti în alimentaţie şi turism. În prima promoţie, la Braşov au ieşit ingineri manageri în turism şi ingineri agro-alimentari generalişti”, spune decanul Facultăţii, Romulus Gruia. Potrivit acestuia, primii absolvenţi de Alimentaţie şi Turism din Braşov nu vor fi dintre cei care vor îngroşa rândurile şomerilor cu diplomă. „Au foarte mari şanse să se angajeze. Cei în agro-turism au la dispoziţie 13 mii de sate din circa 3.000 de comune. Eu cred că vor avea de lucru specialişti formaţi 20 de ani de acum încolo. Iar industria alimentară este în plină dezvoltare”, mai spune Romulus Bucur.
7 specializări
La Facultatea de Alimentaţie şi Turism Braşov studiază peste 1.500 de studenţi, la specializări precum: Inginerie şi Management în Industria Turismului, Inginerie şi Management în Alimentaţie publică şi Agroturism, Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, Ingineria Produselor Alimentare, Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară, Echipamente pentru procese industriale (alimentare).
Admiterea la