Specializarea Administraţie de la Universitatea Hyperion din Capitală nu e acreditată şi a fost evaluată drept de neîncredere de către ARACIS-cel mai important organism care măsoară calitatea educaţiei oferite în universităţile din România. Vezi lista specializărilor neacreditate şi de neîncredere.
METODĂ: MONEY.ro a selectat specializările/facultăţile neacreditate din cadrul universităţilor de stat şi particulare din România, care au primit calificativul de neîncredere din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), în 2011. Nu am luat în calcul programele de masterat neacreditate, ci doar pe cele de licenţă, relevante pentru candidaţii care vor să se înscrie acum la facultate.
Scopul evaluărilor ARACIS vizează protejarea viitorilor studenţi de programe fantomă, prin livrarea de informaţii coerente, credibile, pe care le pot accesa oricând, cu privire la calitatea educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ superior din România.
Relevanţa neacreditării şi a calificativului de „neîncredere" acordat unei specializări dintr-o facultate, pentru viitorii studenţi, se referă la imposibilitatea absolvenţilor de a susţine licenţa în universitatea pe care au urmat-o.
Acreditarea se acordă unei facultăţi sau specializări autorizate, pe baza raportului Consiliului Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare, după cel putin un ciclu de funcţionare, dacă a îndeplinit toate standardele impuse prin lege.
Lista specializărilor neacreditate, care au primit calificativul de „neîncredere" din partea ARACIS în 2011:
Specializări evaluate în şedinţa din 23 iunie 2011:
Specializarea Relaţii internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Universitatea din Piteşti.
Specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, di