N-au încredere în partenerele lor şi dau bani frumoşi pentru a le verifica fidelitatea. 80 % dintre cei care apelează la detectorul de minciuni sunt bărbaţi. Femeile sunt mai puţine la număr căci, potrivit psihologilor, sunt mai tolerante.
Între 90 şi 250 de euro costă o examinare cu detectorul de minciuni la cabinetul psihologului criminalist Toma Voiculescu, preţul fiind stabilit de comun acord cu clientul, în funcţie de investigaţiile care se fac.
Printre cei care apelează la detectorul de minciuni se numără şi bărbaţii suspicioşi că partenerele de viaţă îi înşală. Nu este o situaţie plăcută, nici pentru psihologul timişorean, nici pentru clienţi, însă de multe ori detectorul de minciuni poate lămuri o relaţie - o poate salva sau destrăma. „Nu e plăcut nici pentru bărbatul care solicită examinarea, nici pentru persoana examinată, nici pentru mine. În momentul în care se ajunge la aşa ceva înseamnă că există o tensiune în relaţie. Niciodată nu poţi anticipa reacţia pe care o vor avea clienţii în urma aflării rezultatului", ne explică psihologul criminalist Toma Voiculescu.
Potrivit acestuia, rar există cazuri în care femeile vor să îşi testeze partenerii. „Femeile sunt mai tolerante. Doar 20 % dintre cei care vor să testeze fidelitatea sunt femei", spune Toma Voiculescu.
Psihologul criminalist este solicitat fie direct de persoanele doritoare să lămurească o situaţie, fie de detectivi particulari sau avocaţi. Rezultatul poate ajuta la lămurirea unei situaţii, însă nu poate fi folosit ca probă în cazul unui proces. „Înainte de examinare încheie un contract în care subiectul acceptă rezultatul ca atare, iar psihologul nu este citat în instanţă", mai afirmă Toma Voiculescu, unul dintre cei mai cunoscuţi psihologi criminalişti din vestul ţării.