După liceeni, a urmat rândul profesorilor să înfrunte emoţiile camerelor de supraveghere care le-au monitoriza fiecare mişcare la examenul de titularizare. 960 de candidaţi au susţin examenul scris pentru a intra pe cele 56 de catedre titularizabile sau pe cele 300 de locuri de suplinitori. Rămâi pe târgovişte.adevarul.ro pentru a afla rezultatele.
Citeşte şi "28%, procentul la titularizare în Dâmboviţa. 247 de candidaţi nu au reuşit să ia nota 5"
Vezi aici rezultatele de la examenul de titularizare
“S-au înscris în examen 960 de candidaţi. Probele scrise s-au desfăşurat în trei centre de examinare. Este vorba de Licee 2, 3 şi 4 din Târgovişte iar corectura s-a făcut în 11 centre ţară”, a declarat inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa, prof. Iulian Brezeanu.
Există însă şi specializări unde nu a fost scos la bătaie niciun loc de titular. E vorba de istorie, geografie, chimie şi fizică, precum şi la disciplinele tehnice inginereşti şi de maiştri. Anul trecut, pentru 95 de locuri titularizabile şi pentru 400 de suplinitori, s-au bătut 1200 de candidaţi.
Migrarea spre Ilfov
Foarte multe cadre didactice proaspăt ieşite de pe băncile şcolii au ales să dea examenul de titularizare în judeţul Ilfov, acolo unde s-a creat un trend în acest sens. “Ilfovul a scos foarte multe locuri la concurs. E un loc unde vin mulţi profesori, se titularizează şi apoi pleacă. Locurile nu sunt ocupate de ai lor, ci de cei din judeţele limitrofe. Noi am fost foarte prudenţi anul acesta pentru că trebuie să avem garanţia că un post rămâne titularizabil, cel puţin patru ani”, a mai spus Brezeanu.
Nu se poate spune câţi profesori dâmboviţeni au migrat spre alte judeţe însă se cunoaşte numărul celor care aleg să predea la noi. Numărul acestora s-a ridicat la 30, anul trecut.
Rezultatele vor fi afişate pe 18 iulie.