Multe dintre cadrele didactice din Dolj care au susţinut examenul de titularizare spun că nu s-au temut de camerele de supraveghere. Chiar dacă, spun candidaţii, e foarte greu să fii profesor, unii se află şi pentru a zecea oară într-un asemenea concurs.
Candidaţii la Titularizare pentru un post de educator, ieşiţi din sală după cele 60 de minute minime regulamentare, s-au plâns că subiectele au fost extraordinar de grele şi că au stat degeaba în bănci. „Au fost foarte grele. Am aşteptat o oră şi am ieşit, pentru că ştiam că n-o să fac nimic. Nu m-au deranjat camerele sau supraveghetorii, dar s-a dat foarte foarte greu“, a spus resemnat unul dintre candidaţi. De acelaşi lucru s-au plâns şi cei care şi-au încercat cunoştinţele la Fizică, majoritatea mărturisind că problemele i-au pus în încurcătură, dar şi că inexistenţa unei catedre întregi nu e ceva care îi poate mobiliza.
Nici candidaţii care au concurat pentru locurile de la Religie, din care niciunul nu este titularizabil, nu au o părere mai bună. „Este al doilea an când susţin examenul, însă acum mi s-a părut mai dificil, mai ales subiectul de metodică“, a spus Maria Răducan.
De aceeaşi părere este şi Claudia Bojan, care face naveta de zece ani încoace, ultima şcoală în care a predat fiind Terpeziţa: „Cred că au fost cele mai grele subiecte care s-au dat la religie din 2001 încoace. Am scris 21 de pagini“.
Sorina Turtică Maria Răducan
„Cheltuie elevii mai mult decât câştigăm noi“
Mai norocoşi s-au simţit cei care au intrat în concurs pentru locurile de la arte vizuale. „Eu zic că au fost accesibile subiectele. Problema e că nu sunt locuri titularizabile şi când mai trebuie să faci şi navetă, care nu mai e decontată, nu te mai alegi cu nimic din salriu. După şapte ani am 800 de lei pe lună. Cheltuie elevii mai mult decât câştigăm noi“, a precizat