Maeştri bucătari în competiţie pentru medaliile concursului METRO Chef 2011
14 iulie 2011: În magazinul METRO Constanţa 1, debutează etapa regională a concursului de artă culinară METRO Chef, ediţia 2011.
Evenimentul presupune demonstraţii de artă culinară ale clienţilor METRO, ce concurează în echipe formate din un bucătar şef şi un ajutor de bucătar (angajaţi ai aceluiaşi restaurant), pentru crearea unui meniu complet (aperitiv, fel principal şi desert), prin care sunt evidenţiate talentul şi pregătirea clienţilor METRO Cash & Carry România, în domeniul gastronomiei.
Cea de-a patra etapă regională, după cele organizate în magazinele METRO din Băneasa, Iaşi şi Craiova ce se va desfăşura în magazinul METRO Constanţa 1, pe o perioadă de 2 zile (14-15 iulie 2011) va fi continuată în ţară, în magazinele METRO din: Braşov, Timişoara şi Cluj-Napoca. Marea finală va avea loc în Bucureşti, în toamna acestui an. O suprafaţă de aproximativ 200 mp din cadrul fiecărui magazin va fi special amenajată pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.
Marii câştigători ai concursului METRO Chef 2011 vor primi medaliile concursului şi câte o bursă de studiu pentru prestigiosul program „Authentique French Cuisine” al Institutului Paul Bocuse, din Franţa. Pentru echipele clasate pe locurile doi, respectiv trei, au fost pregătite module de şcolarizare în cadrul Centrului de Pregătire în Gastronomie, care funcţionează în cadrul magazinului METRO Militari, precum şi premii constând în echipamente de bucătărie.
Juriul competiţiei va fi format din specialişti în domeniul gastronomiei, ce vor asigura jurizarea concursului atât în bucătărie, în timpul preparării meniului, cât şi după servirea preparatelor. Membrii juriului sunt:
- Gabriela Berechet – Preşedinte al Federaţiei Bucătarilor din România
- Horia Mihnea Vîrlan