Pana in luna octombrie, populatia lumii va atinge sapte miliarde de oameni, iar pana in 2023, opt miliarde de oameni.
Un raport al ONU publicat recent incearca sa atraga atentia asupra suprapopularii planetei, o previziune sumbra amenintand cu un dezastru planetar: peste cativa zeci de ani, oamenii se vor confrunta cu foamete si seceta, relateaza Al Jazeera.
De Ziua mondiala a populatiei, care a fost celebrata in 11 iulie, ONU a tras din nou un semnal de alarma, afirmand ca o astfel de situatie va afecta negativ nivelul de trai al oamenilor. Deja 925 de milioane de persoane sufera de foame pe mapamond.
Organizatia a incercat sa atraga atentia opiniei publice mondiale asupra suprapopularii planetei, ceea ce o ameninta cu un dezastru planetar: peste cateva decenii, oamenii se vor confrunta cu o lipsa acuta de alimente, apa si chiar aer.
Conform previziunilor oamenilor de stiinta americani, pana in 2050, populatia pamantului ar putea ajunge la 9 miliarde de persoane, iar atunci oamenii vor incepe sa se lupte la propriu intre ei pentru hrana.
Intr-un discurs rostit cu aceasta ocazie, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si-a exprimat speranta ca miscarile de masa populare, cum ar fi "primavara araba" vor pune capat tuturor acestor inegalitati.
"In acest an am vazut cum o putere populara gigantica poate invinge tirania si disperarea, cerand sa se faca dreptate", subliniaza el in discurs.
Primele in topul cresterii populatiei sunt tarile in curs de dezvoltare, carora le revin 95% din cresterea populatiei pe glob.
India va deveni tara cu cea mai mare populatie, depasind China in 2025, potrivit U.S. Census Bureau. SUA va ramane in acelasi loc: pe pozitia a treia, chiar daca populatia va creste de la 300 de milioane de locuitori la 423 de milioane. Cele care vor avea de suferit v