Oficialii NATO au precizat, miercuri, că Alianţa va continua să bombardeze Libia şi în timoul Ramadanului, dacă forţele loiale lui Muammar Gaddafi vor continua să ameninţe civilii. "Va trebuie să aşteptăm să vedem dacă forţele lui Gaddafi continuă să atace civilii din Libia. Dacă ele vor continua şi noi vom considera că sunt puse în pericol vieţi, NATO îşi va folosi mandatul pentru a proteja aceste vieţi", a declarat un purtător de cuvânt al Alianţei, citat de Reuters.
Sprijiniţi de agenţi CIA, dar şi de arme primite din partea Franţei, lucruri care încalcă rezoluţia ONU care autorizează intervenţia în Libia, aşa-zişii rebeli libieni strâng laţul în jurul capitalei Tripoli, apropiindu-se la 100 de kilometri sud-vest de oraş.
Parlamentarii francezi au aprobat, marţi, prelungirea misiunii în Libia dincolo de cele patru luni stabilite iniţial. Şeful diplomaţiei de la Paris a anunţat că emisari ai colonelului Gaddafi au transmis că liderul lor este gata să părăsească puterea. Emisarii încearcă să-i găsească lui Gaddafi o ţară în care acesta să se exileze, pentru a nu ajunge în faţa Tribunalului Penal Internaţional, care a emis un mandat de arestare pe numele său, al fiului său Saif al-Isalm şi al şefului serviciului de informaţii.
Războiul din Libia este departe de a se termina, însă Associated Press relatează că regimul Gaddafi nu mai dispune de bani lichizi pentru plata mercenarilor şi nici de combustibil. La fel se întâmplă şi cu alimentele, o dată ce ţara se baza mult pe importuri, iar cerealele au fost recoltate in proportie de doar 20%.
Conturile regimului au fost îngheţate de către statele occidentale, iar parte din fonduri au fost eliberate spre a fi folosite de rebelii libieni. Consiliul Naţional de Tranziţie format de aceştia a fost recunoscut de Italia, Franţa, Marea Britanie şi neoficial de SUA. Compus din foşti miniştri ai lui Gaddaf