Drumul către fruntea unei organizaţii nu este deloc scurt, ci plin de provocări
Experienţa şi un bagaj de cunoştinţe cât mai bogat te pot ajuta să ajungi şeful cel mare
Trăim în vremuri în care cu toţii ne dorim să câştigăm cât mai mulţi bani. Criza ne-a învăţat pe mulţi valoarea banilor. În România joburile cu salarii consistente şi de-a dreptul satisfăcătoare sunt destul de puţine. Cele mai mari salarii de pe la noi sunt cele ale directorilor de companii, dar pentru a obţine astfel de remuneraţii aceştia au un drum lung de parcurs.
Potrivit reprezentanţilor Consulteam, agenţie de recrutare a forţei de muncă, a ajunge să conduci o companie nu este un lucru care se întâmplă peste noapte, iar un post de conducere se obţine în urma multor ani de educaţie şi experienţă. Nici experienţa nu este de ajuns singură, dacă ea nu este relevantă pentru domeniul în care activezi.
Recrutorii, când vânează un manager, se uită la experienţă şi educaţie-cunoştinţe acumulate prin studii: masterate, doctorate, MBA-uri etc.
"În cazul educaţiei este foarte clar cât de importante sunt studiile realizate pe zona de profesie. Acestea dau o anumită valoare persoanei respective. Spre exemplu un MBA îi dă, viitorului manager, anumite cunoştinţe care îi vor face viaţa mai uşoară", a declarat, pentru Curierul Naţional, Oana Datki, country manager Consulteam.
Dacă vrei să ajungi manager cât mai repede, mai bine te apuci deja de treabă
Legat de experienţă, reprezentantul Consulteam ne-a mărturisit că un bun manager trebuie să aibă cel puţin 10-12 ani de experienţă relevantă. Adică în care a avut activitate pe mai multe domenii. Un director de companii trebuie să fi fost implicat în vânzări, marketing etc.
"Media de vârstă a directorilor de companii din România este de 44 de ani, în timp ce în ţările cu economii mature precum Anglia