Intel România a făcut astăzi publice rezultatele unui sondaj de opinie realizat în România şi alte 15 ţări din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) despre rolul pe care dispozitivele mobile îl au în societate şi gradul de acceptare al utilizării lor în spaţii publice.
Campania, denumită „Codul bunelor maniere în utilizarea tehnologiei mobile”, îşi propune să determine cât de puternică este legătura dintre consumatori şi dispozitivele lor mobile (telefon, smartphone, laptop, tablet PC) şi care sunt nemulţumirile pe care oamenii le au în legătură cu folosirea incorectă a echipamentelor mobile în public.
Românii, cei mai mari consumatori de tehnologie mobilă dimineaţa
Potrivit rezultatelor studiului Intel, dintre toate ţările participante la studiu, românii sunt sunt cei mai grăbiţi să îşi verifice dispozitivul mobil la primele ore ale zilei. Astfel, aproape 80% dintre români îşi verifică dispozitivul mobil în fiecare dimineaţă înainte de a pleca spre serviciu.
45% dintre aceştia interacţionează prima dată în zi cu tehnologia înainte de a coborî din pat. 26% utilizează echipamentul mobil în timp ce servesc micul dejun. 8% dintre români folosesc tehnologia mobilă dimineaţa, înainte de a face duş. 5% declară că îşi folosesc terminalul mobil în drum spre serviciu, în mijloacele de transport în comun. 15% folosesc prima dată pe zi tehnologia mobilă când ajung la serviciu. Prin comparaţie, media celorlalte state participante la sondaj în ceea ce priveşte prima interacţiune cu tehnologia mobilă din zi este 67%.
Topul utilizării incorecte a telefonului mobil sau a dispozitivului conectat la Internet în public
Ce îi enervează cel mai mult pe români în privinţa utilizării telefonului mobil în spaţiul public? Potrivit rezultatelor studiului Intel, cel mai enervant este să asistăm la conversaţiile telefonice ale alto