ProSport a reclamat în ultimele două zile deficienţele de lavânzarea biletelor pentru meciul România - Argentina. FRF arecunoscut majoritatea problemelor, dar a rezolvat puţine. Iaradesea a invocat faptul că sistemul este preluat de afară. Noi văprezentăm astăzi cum stau lucrurile la alte patru meciuri. Zecilede mii de oameni care au cumpărat deja bilete merită mai multrespect.
ProSport a aflat că până ieri după-amiază se vânduseră peste 20.000de bilete din cele aproximativ 50.000 disponibile pentru România -Argentina. Practic nu mai sunt bilete VIP şi Categoria I decâtfoarte puţine. Se mai găsesc tichete la peluze şi în ultimul inelal tribunelor. Interesul uriaş al românilor, în ciuda problemelorde la vânzare, întăreşte însă faptul că oamenii meritau mai multrespect.
Ce areuşit FRF
Vânzarea online a biletelor este o modalitate modernă, sigură,civilizată practicată în toate ţările dezvoltate, iar aici este deapreciat că FRF a făcut acest pas. De asemenea, rezervarea unui loceste obligatorie la acest nivel, chiar dacă el nu e ales direct,deci oamenii care cer să fie lăsaţi să se aşeze unde apucă suntdintr-o altă lume, de care FRF face bine că încearcă să scape.Limitarea numărului de tichete este al treilea aspect bun alprocedurii, pentru a permite accesul unui public cât mai variat şia îngrădi şansele bişniţarilor.
Eroriignorate?
Dincolo de aceste aspecte însă, FRF şi partenerii săi au comis oserie de erori în procesul de vânzare. Cele mai importante suntimposibilitatea de a alege şi nici măcar atribuirea imediată alocului, taxele aberante suplimentare, transportul scump şiexclusiv prin curier. Ele puteau şi pot fi rezolvate. Esteadevărat, e primul meci găzduit pe un stadion Elite, dar asta e oscuză doar până la un punct. La fel cum justificarea că modelulfolosit de FRF este preluat din ţări dezvoltate ţine d