În fiecare zi, zeci de ploieșteni aleg să-și parcheze neregulamentar autovehiculele pe spațiul public, riscând astfel să le fie blocate roțile mașinilor pe care le dețin sau chiar să le fie ridicate și duse în parcul auto special înființat.
Ploieștenii care încalcă cel mai adesea legea şi parchează neregulamentar sunt cei cu situații financiare bune, care deţin maşini de lux, și pentru care o amendă nu reprezintă nicio problemă. De regulă, se blochează roțile mașinilor în vederea conștientizării de către șoferi a faptului că nu este normal să parcheze mașinile decât în locurile special amenajate, evitând astfel îngreunarea sau blocarea traficului în municipiu. Cu toate acestea, însă, șoferii găsesc scuze care mai de care mai diverse pentru a scăpa de tariful de deblocare. „Am niște probleme de sănătate și a trebuit să opresc la o farmacie. Nu era niciun loc de parcare liber în zonă și, ca urmare, am fost nevoit să îmi las mașina pe spațiul verde ", ne-a spus Adrian Dincă, un ploieștean în vârstă de 32 de ani.
Peste 1.300 de autovehicule blocate
În cursul acestui an, echipele Serviciului Administrare Parcări și Domeniul Public din cadrul SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești au blocat pentru parcare neregulamentară circa 1.320 de autovehicule și au ridicat, la propriu, alte 39 de mașini. „Suma care a intrat în acest an la bugetul societății prin achitarea tarifului de deblocare a roților mașinilor de către șoferii indisciplinați este de 139.672 de lei, iar prin ridicarea mașinilor s-au strâns 8.008 lei. Aceste sume intră în bugetul de venituri și cheltuieli al societății și sunt reinvestite", ne-a spus Adela Frățilă, purtător de cuvând al SGU Ploiești.
Șoferii acuză abuzurile
Tariful de deblocare în cazul mașinilor parcate neregulamentar este de 104 lei, iar în cazul în care autovehiculul a fost ridicat și transportat în parcul destin