În vârstă de 32 de ani, braşoveanul Mihai Sturzu a pus bazele formaţiei Hi-Q, alături de colegii lui, Florin Grozea şi Dana Nălbaru.
La mijlocul anilor '90, atunci când românii abia îşi formau o cultură muzicală postrevoluţionară, trei tineri ambiţioşi din Braşov dădeau naştere unui amplu proiect muzical, înfiinţând una dintre cele mai longevive trupe pop-dance din România. Doi dintre componenţii formaţiei Hi-Q, Florin Grozea şi Mihai Sturzu, se cunosc încă de la vârsta de şapte ani.
CLICK PE POZE PENTRU MAI MULTE IMAGINI CU MIHAI
„Pe Florin îl ştiu de fix 25 de ani. În anul 1986, pe 1 septembrie, părinţii noştri ne-au pus în aceeaşi bancă, în clasa I. Eu îl ştiam pe Florin încă de la grădiniţă. Îi pusesem gând rău, fiindcă mama mi-l dădea tot timpul ca exemplu şi îmi spunea ce băiat cuminte este, că are tot timpul hainele curate şi nu-şi rupea niciodată papucii, aşa cum făceam eu. De muzică ne-am apucat exact zece ani mai târziu, la 17 ani. Atunci, Florin mi-a propus să fiu solist la o trupă de la Palatul Copiilor. Un an mai târziu, am cunoscut-o pe Dana şi aşa a început proiectul Hi-Q", povesteşte Mihai.
Practic, în anul 1995 s-au pus bazele trupei Hi-Q. În 1996 s-a lansat primul negativ, iar prima ieşire în public s-a produs în acelaşi an, în cadrul unui Bal al Bobocilor, de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă", din Braşov. Pe data de 16 noiembrie 1996, trupa Hi-Q a lansat primul hit, „Sfârşit de septembrie". „De mic copil am visat să cânt, să am o formaţie, să susţin spectacole în faţa oamenilor. La primul concert am avut mari emoţii, dar am trecut peste ele şi am început rapid să mă simt în largul meu pe scenă", a menţionat cântăreţul.
Hi-Q a dat tonul în muzică
Anii au trecut rapid, iar trupa Hi-Q a devenit celebră în ţară, dar şi peste hotare. Formaţia braşoveană a fost prima din România care a avut site propr