Orice copil din Prahova poate petrece o oră încântătoare la Muzeul de Istorie și Arheologie din Ploiești. Programul „Ora de poveste" se adresează copiilor foarte mici și celor din ciclul primar care vor să petreacă și altfel vacanța de vară decât acasă, în fața calculatorului, sau pe maidan.
Cu puțin ajutor din partea muzeografilor din Prahova, vacanța de vară a școlarilor din județ iese din monotonia zilelor petrecute acasă, în fața calculatorului, sau numai în compania bunicilor. Pe lângă posibilitățile de a petrece zilnic câteva ore la majoritatea muzeelor din Ploiești, dobândind abilități plastice și cunoștințe despre istoria și personalitățile județului, un nou program este disponibil de săptămâna aceasta la Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova.
„Ora de poveste" este gândită atât pentru copii cu vârste între 5 și 7 ani, cât și pentru cei cu vârste între 8 și 11 ani. Pe un ecran se derulează imagini cu personaje dintr-o poveste cunoscută, în timp ce un muzeograf le citește textul acesteia, iar după lectură se face o discuție la nivelul de înțelegere a celor mici, urmată de un moment de abilități practice, desen sau origami. Pentru elevii mai mari, sunt alese lecturi din programa școlară. La final, micuții sunt răsplătiți cu bomboane.
Basme și povești românești
„Ne dorim ca generația tânără, atrasă din ce în ce mai mult de televizor și calculator, să redescopere cartea și poveștile românești, dar și puterea acestora de a te transpune într-o altă lume", ne-a sintetizat scopul programului muzeograful Amalia Nicoară. „Azi ni s-a citit «Povestea porcului» și am învățat să fac purceluși din origami. A fost foarte frumos, mi-a plăcut mult. Vreau să mai vin și altă dată să ascult și alte povești", era încântată de prima ei zi la muzeu micuța Sasha.
Pentru a participa la „Ora de poveste", copilul trebuie adus și preluat de către un adult. P